Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vám musel kdosi velmi silně ublížit, mladý muži, když takhle přesvědčujete (koho vlastně?) o své nevíře a neznalosti. Ale pokračujte. Nás věřící to od víry neodvrátí, maximálně nás to utvrdí v naší víře. A ateisty to třeba povede k zamyšlení či samostudiu, cože to vlastně haníte.

Jen takovou doušku. Dle mé víry I Vás Bůh stvořil a i Vás miluje, žehná a odpouští, jakkoliv se Vám to nelíbí.

A přikláním se ke zde již řečenému. Hodnotit něco, existenci čehož v první větě popřete, je oxymóron.

Hezký, požehnaný, den, přejiR^

1 0
možnosti

J20o72s77e86f 66P39o29t94r

12. 11. 2015 23:00

Zda  Bůh, či ne je nerozhodnutelné. Až na  příslušníky vědecké komunity, kteří pod  vlivem mimořádných účinků svých dílčích objevů propadli pýše a zobecnili je jako důkaz  fundamentálních otázek existence ve smyslu, podívali jsme se dalekohledem do vesmíru, ale Boha  jsme neviděli.

Tato myšlenka jako požár zachvátila myšlení západní civilizace.

Jenže, ta samá věda proniká dál a dál do složení světa a zjišťuje, že čím víc toho ví, tím je svět nepochopitelnější  a složitější a tak uspořádaný, že prostě jeho existence jako Náhody (a jiné řešení neexistuje) vůbec nepřichází v úvahu.

Můžu vás ujistit, že toto myšlení mají všichni skuteční vědci. Tím nechci říci, že se přiklánějí k existenci Konstruktéra, naopak snaží se ho potřít a najít jiná řešení. Samozřejmě, že jediné řešení je vymýšlení fantasmagorických představ o multiverzu, nekonečném počtu vesmíru, kde náhodou náš vesmír může mít život.

Ten , kdo si myslí, že všechno je dílo Náhody je prostě jen duševní bloud.

1 0
možnosti

Nejde mi vůbec dohromady tzv. pravicová strana a ateismus...Toto by mohl být článek mladého komunisty z padesátých let. Řekl bych "mladý a hloupý" , tedy ne blbý. Před mnoha lety po nástupu do zaměstnání mi starší kolega řekl, čím méně toho člověk ví, tím má jednodušší soudy. Ať Vám to rouhačství a sebevědomí dlouho vydrží, ale věřte, nebude to navěky.

0 0
možnosti
Foto

Za svůj život jsem poznala spoustu lidí s podobnými názory jako má pisatel článku, většinou však vydržely do doby, kdy se stala nějaká nepříjemná událost v rodině. Jako mávnutím proutku začali v Pána Boha věřit a obraceli se na něj s pokorou a prosbou o pomoc.

Já osobně věřím a nepotřebuji ke své víře církev jako prostředníka.

Pán Bůh je přece vševědoucí, ví vše o našich skutcích, ať dobrých či zlých a již to, že se můžeme v myšlenkách na něj obrátit, nás posílí.

Je úplně jedno, jak kdo svého boha nazývá, důležité je, že je pro nás všechny ta nejvyšší autorita na kterou se spoléháme, protože věříme v Boží spravedlnost.V

0 0
možnosti
Foto

Církev není prostředník. Církev je společenství. Křesťanská víra, i když je bez církve možná, církev potřebuje. Ježíš nás neučil modlit se „Otče můj“, nýbrž „Otče náš“. Nikdy jsem nepovažoval církev za prostředníka, vždy mi byla společenstvím lidí, kteří věří jako já, se kterými svou víru sdílím.

Dále – bez církve by křesťanská víra neexistovala, protože by ji nikdo nikomu nemohl předávat.

Konečně – k známé (a podle mě mylné) myšlence, že „mimo církev není spásy“, připisuji dobovou polemiku Lukáše Pražského(*), kterou matně lovím z hlavy: „Člověk ke své spáse nutně církev nepotřebuje, leč by církev potřebovala jeho.“

----

(*) https://cs.wikipedia.org/wiki/Lukáš_Pražský

1 0
možnosti
Foto

Máte to v hlavě trošku pomotané. Tedy, pokud jste vy sám autorem tohoto blabolu. V závěru totiž uvádíte, že se jedná o jakousi zkrácenou verzi. Nechce se mi nahlížet na vámi vložený odkaz, jen vám přidám svůj názor.

Předně, Bůh, ať už existuje nebo ne, není zodpovědný za lidské chování. Není tedy zodpovědný za to, co lidstvo udělalo s Bibli, s poselstvím, které se v ní skrývá. Když uvádíte, že se zabýváte jen Novým zákonem, ve skutečnosti o něm není ve vašem článku ani slovo, měl byste uvést i slova Ježíšova, tedy, že se vyrojí spousty falešných proroků. Ano, svět je dnes zahlcen církvemi různých názvů a pohledů. Každá z nich vám bude tvrdit, že oni jsou ti správní a jediní poslové slova božího. Ale žádná z nich, nemá od Boha glejt, že mají právo tak činit. A v tom to je.

Píšete, že jste příznivcem Black metalu. Já také. Mám tuto hudbu rád, protože je relaxační a uklidňující. Bohužel, někteří její představitelé si myslí, že když na koncertě spálí Bibli, když proklejí Ježíše a Boha, že tím dělají něco hrdinského. Jenže opak je pravdou. Zkuste se zamyslet například nad otázkou, proč většina těchto kapel, drtivá většina, zpívá proti Bohu, ale nikdo z nich nezvedne svůj hlas a kytarový riff proti Islámu.

3 0
možnosti

Nechápu, proč bojujete proti někomu, kdo podle Vás není. Asi to s tím Vaším ateismem nebude až tak vážné.

5 0
možnosti

Nietzsche hlásal: Bůh je mrtev.

Ale já mám dojem, že ten, kdo je zcela spolehlivě mrtev, je právě Nietzsche. :-P

3 0
možnosti
Foto

J25i55ř79í 62K27i65n33d13l

12. 11. 2015 14:03

A.   C. Morrison -president newyorské Akademie umění a věd  proč jako vědec věřím vBoha

1)      Dejmetomu, že vložíte do kapsy deset mincí očíslovaných od jedné do deseti, adůkladně jimi zamícháte. A zkuste je vytahovat v pořadí od jedné do desítivkládajíce vytaženou minci zase zpět a znovu jimi zamíchejte. Matematicky víme,že pravděpodobnost vytažení jedničky je 1:10, pravděpodobnost vytažení jedničkya hned dvojky je 1:100, vytažení jedničky, dvojky, trojky je 1:1000, a takdále. Vaši naději, že byste vytáhli všech deset mincí podle pořadí od jedné dodesíti, lze vyjádřit poměrem jedné ku deseti miliardám.Podle podobné úvahy je třeba stejněpřesných podmínek, aby mohl na Zemi existovat život a je vyloučeno, aby jejichvzájemné správné uspořádání bylo dílem náhody. Naše planeta se otáčí na rovníkukolem své osy rychlostí 1 666km za hodinu. Kdyby se otáčela jen 150 km zahodinu, naše dny a noci by byly jedenáctkrát delší a horké slunce by spálilo zaden všechnu vegetaci a zbytek by se stal obětí dlouhé mrazivé noci.

Dále: Slunce, zdroj všeho života naZemi má povrchovou teplotu 6 000°C a naše planeta je od něho právě natolikvzdálena, aby nás zahříval tento věčný žár, ale nespálil. Kdyby slunce vydávalojen polovinu svého záření, mrzli bychom, a kdyby vydávalo o polovinu více,uhořeli bychom.

Zemská osa je nakloněna o 23°, čímžzískáme 4 roční doby. Kdyby nebyla takto nakloněná, výpary z oceánu by sepohybovaly na sever a jih, a vytvořily by nesmírné plochy ledu.

Kdyby měsíc byl od nás vzdálen jen100 000 km, mořský příliv by byl tak velký, že dvakrát denně by všechnysvětadíly byly úplně pod vodou, která by spláchla i nejvyšší horu.

Kdyby zemská kůra byla jen o třimetry silnější, nebylo by v ovzduší kyslíku, který by se spojil s jinými prvkyna různé sloučeniny tvořící zemskou kůru, a nebylo by organického života.

Kdyby moře bylo jen o několik metrůhlubší, pohltilo by všechen náš kyslík a kysličník uhličitý, a nemohly byexistovat žádné rostliny. Nebo kdyby ovzduší bylo značněřidší, n

5 0
možnosti

P68a47v29e45l 53K74u72l72a

12. 11. 2015 15:04

Pane Kindle, my si většinou rozumíme, ale ta vaše kdyby jdou vzít i z druhé strany. Kdyby byly, tak by nemohl vzniknout život :-)

0 0
možnosti
Foto

J69i72ř84í 92K28i38n78d48l

12. 11. 2015 13:57

Profesor Max Planck, slavný nositelNobelovy ceny a zakladatel kvantové teorie a tím otec moderní atomové vědy říkáo náboženství: "Kam a jak daleko tedy pohlédneme, není mezináboženstvím a přírodní vědou rozpor, ale naopak, v nejrozhodnějších věcechúplná shoda. Náboženství a přírodní věda se nevylučují, jak dnes mnozí lidémyslí, nebo se obávají, nýbrž se doplňují a navzájem podmiňují"

4 0
možnosti

Marné počínání. Nevěřícím to netřeba vysvětlovat a věřící nepřesvědčíte ani heverem. A taky proč. Ať si každý věří, čemu chce.

3 0
možnosti

L40i28b75o30r 66V49a31n13ě84k

12. 11. 2015 13:15

V tom je právě riziko věření ideologii islámu.

Muslimové věří na to, že jejich bůh jim přikázal nás vraždit a ženy mlátit.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS