Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"God is dead!"

Nietzsche, 1883

"Nietzsche is dead"

God, 1900

0 0
možnosti

Na Islandu žije něco přes 300 000 obyvatel. Proč do nich ryjete? Vám se nezdá, že je tam společnost relativně poklidná, která ale na rozdíl od Evropy dokázala dovést svoji nespokojenost s vládou až k úspěšné změně? Váš názor, že sekulární země je lepší než ta , která má ve své ústavě odkaz na dobré mravy, je názor člověka, kterému zjevně imponuje chaos a bezuzdnost. Rv

1 1
možnosti
Foto

Ve světě ve kterém žijeme, existuje vznikání a zanikání,všechno co se pohybuje, muselo být nějakou silou uvedeno v pohyb. Vědci si kladou otázku, kdo to vše uvedlv pohyb a nenalézají odpověď a stejně tak při zkoumání přírody, při zkoumánístavby rostlin, při zkoumání chování zvířat, docházejí k závěru, že vše coje v přírodě, ve vesmíru má řád, má inteligenci a to je také důvodem pročvětšina lidí zabývající se vědou věří v Boha.

1 0
možnosti

Ten váš "někdo" neřeší vůbec nic - jen otázku "jak vznikl vesmír" převádí na otázku "kdo stvořil Boha" ;-)

Postava Boha neřeší nic, je zcela nadbytečná...

2 1
možnosti

Zatím je i jiný fenomén, který moc nevnímáme a je vlastně našim stigmatem a brzdou.

Tím je ta skutečnost že jedinec se nerodí z rozvinutým vědomím, ale musí se jej učit teprve rozvinout. Stabilní je až 35 letech.

Záleží pak na prostředí kde jej rozvíjí a trénuje. Lze říci že se pořád dokola znova a znova objevuje již objevené ona Amerika.

Navíc se to slučuje do generací a každá nová generace si na vše musí přijít sama a opět objevit Ameriku, ráda boří hodnoty té původní než se karty obrátí ...

Vy vlastně taky opakujete tento "kód" jež byl vložen do lidské existence. Tedy není to o Bohu ale o tom, že my neustále poznáváme a rozvíjíme se a tím pádem nacházíme nová témata.

Po Vás s tím přijde další a vnímá to jako určité novum ... .

Je zde i zajímavý další fenomén a to rodu, dětství to je střední rod a vnímání existence je formou různých bytostí, což v náboženství eskaluje od panteonu bohů a ... .V dospívání je jeden rod a jedna autorita a zde je to v náboženství jeden Bůh, ve staří už je to my všichni a je zde tah k transcendentnu ... . Část populace je v stádiu středního rodu, sociální kolektivismus a vládnou zde duchovní a různé náboženství, část dospívá a vládne zde jeden Bůh a jedna forma náboženství, monoteistické, pak je tu malá část jež spatřuje Jsoucnost ve všem a je vším ... .

0 0
možnosti
Foto

John Glenn, kosmonaut, prvníAmeričan, který obletěl Zemi v kosmické lodi

V interview o tomto svém kosmickémletu prohlásil: "Pořádek, který vládne v celém vesmíru od atomu až po nesmírné hvězdné soustavya galaxie - toto všechno by mělo vzniknout náhodou? Mohla by nějaká náhodnáneznámá kosmická síla přesně uspořádat a dát do pohybu ohromné vesmírné světy?Nemohu tomu věřit!

1 0
možnosti

A víte, že i papež akceptuje věděckou teorii o vzniku světa?

Nicméně, mluvit u kouzelného Islandu, kde ještě nezemřela fantazie a lidi vážně věří na nadpřirozené bytosti, o ztrátě nějaké víry je hrozná škoda. Snad aspoň na ty skřítky nepřestanou věřit.

0 0
možnosti
Foto

Ti skřítci mohou existovat, jakož i nadpřirozené bytosti, které mohou být průmětem jiných tvorů z jiného časoprostoru.

0 0
možnosti

Bohem jsme nazvali nasi NEDOKONALOST ve vedomi sebe sama a soucasne neznalosti kdo jsme, ODKUD a KAM kracime. Na tento zaklad navesili nase lidska 'cinkrlatka', aby bylo alespon neco 'na omak'. Az se zbavime 'cinkrlatek', muzeme na prvnim ustavujicim setkani 'cinkrlatkovych vericich' a vericich ateistu ustavit novy spolecny nazev pro vsechny..

'Ti, co vi houbeles'.

0 0
možnosti

Ještě by mě zajímalo, jak je na tom Papua-Nová Quinea. :-)

2 0
možnosti

Buh jako (neco jako nic), toliko neco jako myslenka by mohl i ten Velky tresk. Ale ci myslenka?

0 0
možnosti
Foto

Ono jde o svobodu si to nemyslet

JInak, ta Vaše myšlenka by mohla být pozůstatkem civilizace existující před Velkým třeskem. A v tomto Vesmíru působit prostřednictvím takových zázraků, jakými byly VŘSR.

1 0
možnosti

A co třeba křesťané, kteří věří, že vesmír vznikl velkým třeskem, ale stvořil jej Bůh?

Znám takových mnoho ;-)

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS