Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

- Milé děti, nebudete tomu věřit, ale já ještě pamatuju dobu, kdy o pastafariánech nikdo neslyšel. A když konečně, dlouho to byli jenom recesisté. No vážně!

- Ale mami, to byla jenom kamufláž, aby je oficiální struktury a tajné služby nebraly vážně a nebránily jim v šíření víry. To přece ví každej!

1 1
možnosti

J24a36n 26W80e63r77n27e88r

29. 4. 2016 21:20

Pastafariáni nikdy nebyli recesisté? Četla jste si jejich evangelium? Pravděpodobně ne, tudíž to, co zde píšete, vychází z vaší neznalosti. Má 178 stran, až si jej přečtete - respektive ne přečtete, ale nastudujete - pak se můžeme seriózně bavit. Odkaz zde: http://www.klps.pl/pliki/gospel_fsm_eng.pdf

0 0
možnosti

J12a88n 47M93e33r87t38a

29. 4. 2016 12:17

To se bude muset někdo nechat zaživa uvařit v patřičně osolené vodě, aby lidé se stejnou vírou jako on nebyli kráceni na právech?! Tohle snad soud chce?! Dohnat někoho k zoufalému činu, který by navíc v rozporu s přáním Létajícího špahetového monstra?!

0 0
možnosti

Protože pan autor referuje o významu víry v USA dost selektivně, dovolím si sem dát dosti přehledný odkaz ( pokud mne tedy militantně nesmaže :-P )

:-Phttp://www.oamerice.com/2012/06/ma-amerika-statni-nabozenstvi.html

0 0
možnosti

Ten druhý smajlík je samozřejmě překlep. Pardon

0 0
možnosti
Foto

Už v předminulém století jistý Nietzsche tvrdil, že Bůh zemřel. Bůh sice nic netvrdil, ale faktem je, že ten pan Nietzsche skutečně v roce 1900 zemřel. A tak to bude i v tomto případě. Soudce nepřežije a jeho rozsudek bude zapomenut. A Bůh si pojede ve svých věcech dál;-)

0 1
možnosti
Foto

který Bůh?

Je jich asi 10.000.

2 1
možnosti

"Avšak linie, určující která praxe náboženská je a která nikoliv existovat musí. Soud došel k závěru, že pastafarianismus se ocitá hluboko na druhé straně oné hranice."

Zdroj:http://werner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=506816 citace rozsudku

Dotyčný soud vůbec neřešil zda Bůh existuje nebo ne. Prostě řekl pastafariánům, že jejich víru nemíní brát vážně. A pokud mají pastafariáni námitky, asi se budou muset odvolat.

2 0
možnosti

Pane Pinkasi, ta linie existuje. Nevim sice zda Nebraska ma zakon o registraci nabozenstvi a jejimi potrebami (nesmi prevysovat dane zakony), ale mnohe staty ji maji specifikovanou. V Nebrasce ji asi maji. Podle toho mozna soud rozhodnul. Podotykam, toto je moje domenka.

1 0
možnosti
Foto

;-) Jen mně tak napadá, zda i u tohoto soudu se i v tomto případě při výpovědích přísahalo na bibli8-o;-)

3 0
možnosti
Foto

Problém není v tom, že by soud měl dokazovat existenci nebo neexistenci nějakého boha, ale v tom, že se někdo domáhá nějakého zvláštního zacházení na základě víry v něco. Logicky by se mohl kdokoli domáhat čehokoli, jelikož za náboženskou víru bychom mohli prohlásit cokoli. Pak by nastal chaos.

6 2
možnosti

Nicmene se ma merit vsem stejnym metrem. Tj. napriklad budto povolit vsechny nabozenske symboly (s vyjimkou treba tech prokazatelne nebezpecnych), a nebo bez rozdilu vsechny zakazat.

2 0
možnosti
Foto

Jak vysvětlíte, jak vznikl život z neživé hmoty , jak by se mohla živá hmota vyvinout z hmoty neživé. Vědci říkají, že v tomto světě existuje život a pohyb, změna, vznikání a zanikání. Všechno,co se pohybuje, muselo být nejdříve nějakou silou do pohybu uvedeno. Kdo to všechno tedy uvedl do pohybu? A konečně, ať se podíváme na cokoliv na přírodu, na stavbu rostlin, na chování zvířat,všude rozeznáváme tolik plánování, inteligence a rozumu, že prostě musíme předpokládat inteligentního Stvořitele-Ducha. Pozor to netvrdí Kindl, ale plejáda vědců i nositelů Nobelových cen.

3 3
možnosti

Obávám se, že pro autora, "militantního ateistu", jak o sobě píše, je toto příliš abstraktní ... příliš nepřímé důkazy. Ale jinak s Vámi souhlasím (z přesvědčení:)!

2 1
možnosti

Díky za přínosný článek! Opravdu je to problém: vměšování státu do církevního práva potažmo svobody vyznání... Oni aj v tý státní správě prostě pracujou také jenom lidi s určitým osobním přesvědčením či vyznáním ... ale zajímalo by mě, kolik obětí již bohu špaget padlo ... a kdo by za něj z přesvědčení "bojoval", kdyby šlo do tuhého. ... anebo právě to, že božstvu netřeba obětí je důkazem jeho božství? ... zajímavé, fakt... :-/

2 0
možnosti

Opravdu máte pocit, že podstata problému je ve "vměšování státu do církevního práva potažmo svobody vyznání" nebo je to ironie?

Nebo jsem mimo já, která jsem pointu pochopila přesně opačně? Chápu to totiž tak, že žalující věřící poukazuje na absurditu nedůsledné sekularizace, tj. stavu, kdy si stát a jeho orgány nechají do lecčeho mluvit náboženstvím a stále mu ustupují. A že v konečném důsledku tak mají dvojí metr na (proklamované) věřící a nevěřící. A nachytal tak (skrze justici) světskou moc na švestkách, když poukázal na fakt, že je to neudržitelné a že dotaženo do důsledků (a měřeno stejným metrem všem) je to absurdní a směšné...

2 0
možnosti

Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS